Prefabrik Ev Nasıl Yapılır?

Prefabrik ev nasıl yapılır

Prefabrik evler,imalat ve yapım aşamasından, montaj aşamalarına, kadar geçen sürede,tipki betonarme yapılardaki,gibi emek isteyen,çaba isteyen, bir süreçten geçmektedir.Prefabrik ev yapimi amacina göre, farklı konseptler'de üretilebilmektedir.

Prefabrik ev üreticisi firmalar ,müşterinin talepleri doğrultusunda, üretmiş olduğu Prefabrik evleri, cift katli prefabrik ev,tek katlı prefabrik ev,1+1 Prefabrik ev,2+1 Prefabrik ev,3+1 Prefabrik ev olmak üzere farkli boy ve en uzunluğuna göre imalatını yapabilir.Prefabrik ile, tek katlı ,çok katlı yapılar,inşa etmek mümkündür.

Prefabrik Ev Yapımında Kullanılan Malzemeler Nelerdir

Prefabrik ev yapıminda bir çok malzeme kullanılmaktadır.Diş cephe ve iç döşeme çatı olmak üzere farklı malzemeler tercihe bağlı olarak kullanılabilir.

Hafif çelik: Prefabrik ev yapıminda kullanılan ilk temel malzeme hafif çeliktir, prefabrik modüller bir sistem olması münasebetiyle,hafif çelik prefabrik ev deprem olaylarında esnemesi ve yapının zarar görmemesi için gerekli bir alt Yapı bileşenidir.

Beton: Prefabrik ev yapıminda beton genellikle,zemin montesi için kullanılmaktadır.Bazi projelerde müşteri iç duvar kısımları ince beton olarak istemektedir.

Profil lehvalar: Prefabrik ev yapıminda istenilen, prefabrik ev ölçülerine uygun iç profil lehvalar kullanılmaktadır.

Isı plakaları:Prefabrik ev,Isıtma işlemi için profil lehvalara isi plakaları monte edilir.Çati aralarına elyaf,taş yünü gibi ısı yalıtımı malzemeler konmaktadır.

”H” Direkleri: Prefabrik yapımında kullanılan h direkleri u direkleri gibi bağlantı elemanlarında birisidir.

"U"Direkleri: U direkleri de h direkleri gibi bağlantı elemanları arasındadır.

Prefabrik ev yapıminda çatı için trapez saç,sandviç Panel,şıngıl kaplama gibi çatı sistemleri kullanilabilir.sundurma çatı uygulanabilir

# prefabrik-ev nedir prefabrik ev hakkında sıkça sorulan sorular yazımıza göz atabilirsiniz.